Wilfa ilmalämpöpumppu
Ässäenergialta asennettuna

Pohjoisen olosuhteissa testatut tehokkaat Wilfa ilmalämpöpumput tuovat lämpöä talven pakkasissa ja helpotusta kesän helteissä. Tutustu eri malleihin ja valitse kiinteistöösi parhaiten soveltuva ilmalämpöpumppu. Katso myös osio usein kysyttyjä kysymyksiä ilmalämpöpumpuista!
Erinomainen myös kerros- ja rivitaloasuntojen viilennykseen
Erinomainen myös kerros- ja rivitaloasuntojen viilennykseen
Logo joka kertoo Wilfan ilmalämpöpumpuilla olevan 7 vuoden takuun.

Wilfa ilmalämpöpumput on suunniteltu pohjoismaiden vaihteleviin olosuhteisiin

Suomen ilmastossa ilmalämpöpumpun täytyy pysyä toimintakykyisenä pitkien talvien, lämpimien kesien sekä kosteiden vuodenaikojen vaihdellessa. Oikein käytettynä ja säännöllisesti huollettuna ilmalämpöpumppu voi tuoda helpotusta elämääsi jopa 10-15 vuotta. Laadukkailla Wilfa ilmalämpöpumpuilla on markkinoiden pisin 7 vuoden takuu.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ilmalämpöpumpuista

Tavanomaisen kokoisessa asunnossa tarvitaan useimmiten 3-6 kW:n kapasiteetilla varustettu ilmalämpöpumppu. Tarve riippuu kohteen pinta-alasta ja pumpun sijoituspaikasta. Ässäenergian sivuilla on lämpöpumppujen tuotetiedoissa suuntaa antava ehdotus kohteen pinta-alasta. Lämpöpumppu ja sen asennuspaikka kannattaa suunnitella yhdessä asiantuntijan kanssa.

Suodattimien imurointi kuukausittain on hyvä yleisohje. Pölyn määrä vaihtelee kohteittain, ja voitkin tarkkailla kuinka paljon pölyä suodattimiin kertyy, ja puhdistaa ne tarvittaessa. Ilmalämpöpumppu säilyttää toimintakykynsä ja tehokkuutensa pitkään säännöllisesti huollettuna ja puhdistettuna.

Veden valuminen ulkoyksiköstä on normaalia, kun laitetta käytetään lämmitykseen. Vettä muodostuu laitteen sulatustoiminnon aikana, kun laite sulattaa kennoon kertyneen kuuran, joka on muodostunut ulkoyksikön siirtäessä lämpöä ulkoilmasta sisäyksikölle.

Kyllä. Voit esimerkiksi polttaa puita takassa ilmalämpöpumpun ollessa päällä. Kun huoneilma on lämmennyt yli lämpöpumppuun asetetun astemäärän, sen lämmitystoiminto pysähtyy ja vain sisäyksikkö jatkaa toimintaansa kierrättämällä sisäilmaa.

Kun laitteella viilennetään vesi tulee sisäyksiköstä kondenssivesiputkea pitkin, joka on yleensä tuotu kylmäaineputkien mukana ulkoyksikön läheisyyteen.

Näin voi käydä laitteella viilennettäessä, jos sisäyksikköä ei ole pudistettu riittävän usein tai kondenssivesiputkessa ei ole riittävästi kaatoa ulos. Kondenssivesiputken lasku kannattaa tarkistaa ja mahdollinen putken tukos avata varovasti esimerkiksi paine-ilmalla. Jos olet epävarma, kannattaa kutsua ammattilainen paikalle.

Kerrostaloasunnoissa saa yleisesti käyttää ilmalämpöpumppua vain viilennyskäyttöön. Usein kondenssivedet johdetaan parvekkeen sadevesiviemäriin. Jos sadevesiviemäriä ei ole, vedet johdetaan erilliseen astiaan, joka tyhjennetään säännöllisesti. Tarkempia ohjeita saat asiantuntijoiltamme, jotka selvittävät kunkin taloyhtiön käytännön tapauskohtaisesti.

Kyllä voi. Tämä vaatii sulanapitokaapelin ja oikeanlaisen sulatusvesikaukalon ja poistoputken. Kysy lisää myyjiltäme.

Ässäenergia - Laadukkaat ilmalämpöpumput, asennukset ja huollot

Ässäenergia keskittyy laadukkaiden lämpöpumppujen myyntiin asennettuna "avaimet käteen" periaatteella! Palvelemme asiakkaita pienistä suuriin ja olemme erikoistuneet erityisesti taloyhtiöiden tarpeisiin. Tarjoamme erinomaisia pakettiratkaisuja taloyhtiöille, joissa jokainen yksittäinen osakkeenomistaja saa merkittäviä etuja ja isännöisijöiden työtaakka helpottuu "lämpöpumppurallin" osalta!

Olemme osa QMG-konsernia, ja tuotamme asennus- ja huoltopalvelut yhteistyössä sisaryhtiöidemme kanssa. Lahden alueella teitä palvelee Lämpöjokeri, jolla on tuhansien lämpöpumppuasennusten kokemus, joten saat erittäin hyvän ja luotettavan asennuspalvelun! Voit tutustua Lämpöjokeriin tarkemmin tästä.

Palvelemme sinua tällä hetkellä Lahden, Tampereen, Turun ja Kokkolan talousalueilla. Toteutamme suurempia kohteita myös Uudellamaalla ja koko Etelä-Suomen alueella. Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan sinulle parhaiten sopiva ratkaisu! Pääset tästä jättämään yhteystietosi.

Lähetä meille viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!